♻️ Kvalitetssikret Secondhand

🚚 FRI FRAGT OVER 499,-

🇩🇰 Dansk Iværksætteri

✅ SassyLAB er E-mærket Certificeret

📦 Altid 30 dages Returret

Levering: 35,00 DKK (Fri fragt over 499,-)

Pris i alt: 35,00 DKK

Levering: 35,00 DKK

Pris i alt: 35,00 DKK

test
Something went wrong, please contact us!
Subtotal:

Grønt er det nye sort: Hvorfor vi skal tænke grønt i vores hverdag

23. november 2022

Grønt er det nye sort. Det har været et udbredt udtryk i et par år nu, og det er med god grund. Det handler om at være miljøbevidst og tænke på vores planet og vores fremtid. I denne blogartikel vil vi dykke ned i, hvad det betyder at være grøn, og hvordan vi kan gøre en forskel for miljøet i vores hverdag. Fra at vælge miljøvenlige produkter til at reducere vores forbrug, vil vi se på, hvad vi kan gøre for at være en del af løsningen. Så lad os begynde vores rejse mod et grønnere liv.



Grønt er det nye sort, og det gælder ikke kun i farvevalget, men også i vores forbrugsmønstre. Mange af os er blevet bevidste om vores miljøpåvirkning og søger nu efter måder at reducere denne på. En måde at gøre dette på er ved at vælge brugt tøj og upcycling tøj frem for at købe nyt.

Brugt tøj er ikke længere kun forbeholdt loppemarkeder og genbrugsbutikker. Online markeder som Depop, Thrift+ og Vestiaire Collective, og selvfølgelig vores SassyLAB.dk, har gjort det nemt for os at finde unikke, brugte styles fra hele verden, uden at forlade vores hjem. Dette har også ført til en stigning i mærker, der specialiserer sig i upcycling tøj – altså tøj, der er lavet af gamle, brugte materialer og genbruges til noget nyt og anderledes.

Upcycling tøj er en bæredygtig måde at producere tøj på, da det reducerer mængden af nyt materiale, der skal produceres. Dette gælder både for tøj, der er lavet af naturlige materialer såsom bomuld, men også for tøj, der er lavet af syntetiske materialer som polyester. Selvom syntetiske materialer ikke nedbrydes i naturen, kan de genbruges og upcycles til nyt tøj i stedet for at ende i skraldespanden.

Men upcycling tøj er ikke kun godt for miljøet – det er også godt for vores lommer. Køb af brugt tøj og upcycling tøj er ofte billigere end at købe nyt, da der ikke er den samme produktionsomkostning og markedsføring bag. Dette gør det også muligt for os at eksperimentere med vores stil uden at skulle investere i dyrt tøj, vi måske kun vil have på én gang.

Men det er ikke kun brugt tøj og upcycling tøj, der gør en forskel. Vi kan også være med til at reducere vores miljøpåvirkning ved at være mere bevidste om, hvad vi køber. Dette inkluderer at vælge tøj fra mærker, der har en bæredygtig produktionsproces, såsom at bruge økologisk bomuld eller ved at have et mindre klimaaftryk.

 

I denne artikel har vi set på, hvordan "grønt" er blevet det nye sort inden for modeindustrien. Vi har set, hvordan der er blevet fokuseret mere og mere på bæredygtighed og miljøvenlighed, og hvordan dette også afspejler sig i tøjproduktionen. Flere og flere modebrands er begyndt at tilbyde bæredygtige alternativer, såsom tøj lavet af genbrugsmaterialer eller bæredygtigt dyrket bomuld. Derudover er der også blevet fokuseret på at minimere spild og affald i produktionen. Alt i alt er det tydeligt, at grønt er det nye sort inden for modebranchen, og det er en trend, vi forventer at se mere til i fremtiden. Så hvis du vil være med på moden og samtidig gøre en positiv indsats for miljøet, kan det være en god idé at vælge bæredygtige tøjmærker og produkter.

God genbrugsshopping fra os!






Inspiration

De forskellige typer Blazere: En komplet guide
01. februar 2024
De forskellige typer Blazere: En komplet guide

Er du på udkig efter en ny blazer, så kan du få et super overblik her, over hvilke forskellige type blazere der findes, og hvad der kendetegner hver type blazer.

Læs mere

Den ultimative guide til 6 slipseknuder: Trin for trin
15. januar 2024
Den ultimative guide til 6 slipseknuder: Trin for trin

At kaste sig ud i kunsten at binde sit slips kan føles som en rejse ind i et land fyldt med mystik og traditioner. Men frygt ej! Vi hjælper dig med en dybdegående guide der viser dig 6 forskellige måder du kan binde dit slips.

Læs mere

Kan jeg tillade mig at give en gave som er brugt?
06. november 2023
Kan jeg tillade mig at give en gave som er brugt?

Kan jeg tillade mig at give en gave som er brugt? Ja, fordi 7 ud af 10 danskere ønsker sig genbrugsgaver.

Læs mere

 ̰ˇ